Äntligen premiär!

Äntligen är det dags för premiär i Handbollsligan för vårt herrlag som tar emot Amo HK hemma i Brinova Arena. Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Biljett till kvällens match köper du här! https://www.nortic.se/ticket/event/60468

Äntligen är den här Mathias, premiären som vi har längtat efter sedan kvaldramat i våras. 
– Verkligen, det ska bli riktigt kul att dra i gång säsongen på allvar och visa vad vi går för. Att få inleda med en match av denna dignitet på hemmaplan känns extra kul.

Om du kort får sammanfatta försäsongen för ditt lag. Du har nästan haft samma trupp att jobba med jämfört med förra säsongen…
– Ja, och det har så klart varit en fördel när det kommer till att sammanfatta försäsongen. Vi kunde tidigt börja jobba med utveckling av vårt spel och tryggheten i gruppen sitter där sen tidigare. Vi har blandat och gett en del, men överlag har vi gjort bra prestationer i matcherna men också på träningarna som gör att vi ligger några steg längre fram denna försäsong jämfört med förra året. 

Har ni stött på några utmaningar?
– Det gör man alltid, utmaningar är det som driver oss framåt och utvecklar oss som spelare och lag. Vi har behövt vara kreativa i vårt spel och hittat lösningar i vårt anfallsspel när vi spelat utan vänsterkanter, som ett exempel. Balansen i träningen för att utveckla fysik och handbollskunskap med att vara pigg och fräsch inför säsongstart är alltid en utmaning som man står inför under är försäsong, men killarna känns redo och väldigt taggade.

Ikväll möter ni Amo HK, precis som, i premiären förra året. Vilken koll har du på Amo version 24/25?
– Så bra koll man kan ha tycker jag, vi har mötts på försäsongen och vi har såklart analyserat deras övriga matcher. Båda lagen har bra koll på varandra och jag tror att det kommer vara andra parametrar som avgör denna match. Amo har många nya spelare in och har såklart gjort framsteg under deras försäsong. Det är ett lag med många skickliga spelare och är också tippade att ta en slutspelsplats denna säsong. Värvningen av Mattias Mark Pedersen sticker ut och han är en av favoriterna till skytteligasegern. 

Vad tycker du att publiken ska ha för förväntningar på matchen?
En tuff och jämn match mellan två lag som vill spela handboll med högt tempo. Att det är en premiär och ett ”derby” kommer nog påverka matchbilden en del, jag tror att det kommer bli en fysisk kamp med mycket vilja och kanske en del överambitiösa beslut stundtals. Förhoppningsvis får vi till ett bra försvar och målvaktsspel som kan ge oss bra med energi och enkla mål i kontringsspelet.

Och slutligen Mathias, hur ser kvällens trupp ut?
– Uros Tomic, Phil Döhler, William Svahn, Filip Psajd, Markus Viitkar, Isak Larsson, Hugo Sivertsson, Dagur Kristjansson, Albin Stenberg, Olafur Gudmundsson, Fredrik Hellgren, Linus Andersson, Karl Jönsson, William Eriksson, Thorgils Baldursson, Tobias Nordahl.

– Axel Söderqvist och Noah Martinsson saknas på grund av skada.

MATCHSTART KL. 19.00, BRINOVA ARENA!

Biljett till kvällens match köper du här! https://www.nortic.se/ticket/event/60468

Läs vidare