Unik premiärmatch i Damallsvenskan!

Idag klockan 13 spelas premiär i Allsvenskan för våra damer när laget möter Skånela IF hemma i Brinova arena. Och det är första gången sedan 60-talet vi har elithandboll på damsidan i Karlskrona. Vi har stämt av läget med vår huvudtränare Kalle Lång.

Äntligen är premiär Kalle, den har vi längtat efter sedan den 24 februari…
– Ja, det är verkligen med stort glädje och entusiasm som vi kan säga att det äntligen är dags för Allsvensk premiär i handboll för vårt kära damlag. Vi ska vara stolta över den resa vi gjort samtidigt som det gäller att älska att vara i nuet och med glädje känna förmånen att få utmana oss själva mot bättre motstånd kommande säsong.

Om du kort får sammanfatta försäsongen för ditt lag. Du har haft många nya spelare att jobba in i laget till exempel…

– Ja, förändringarna sedan förra säsongen har varit stora och idag har vi nio nya spelare i damtruppen. Det betyder att vi har påbörjat en ny spännande cykel med vårt lagbygge och också fokuserat på det. Att bygga lag/grupper är en otroligt spännande process och vi kommer få se många bekanta och nya ansikten i HFK-tröjan den här säsongen. Att tekniskt/taktisk hitta de lösningar som bäst bygger på våra spelares färdigheter är en utmaning, en annan är att skapa en trygghet för våra nya spelare. Lyckligtvis har vi flertalet kulturbärare i laget som genom sina beteenden på daglig basis leder vägen för den här nya gruppen och det är jag som tränare otroligt tacksam för. 

I eftermiddag möter ni Skånela IF, vilken koll har du på era motståndare?
– Som alltid har vi gjort ett gediget jobb i våra förberedelser och jag känner mig trygg i vår gameplan kring hur vi ska ta oss an den här matchen. Skånela har spelat länge i allsvenskan och har givetvis kvalitéer i sitt lag som vi behöver neutralisera.  

Vad tycker du att publiken ska ha för förväntningar på matchen?
– Att vi som lag fortsätter driva vår egen utveckling framåt. Att vi ger vårt yttersta i varje situation. Står upp och stöttar varandra och njuter av att gå ut och visa upp det som vi är bra på: Energi, passion, glädje och självförtroende! 

Läs vidare