Damerna presenterar tre! kaptener

Ny säsong innebär i vårt damlags fall att det är dags att presentera ny lagkapten. Eller egentligen tre: Frida Williamsson, Vilde Hansen Steinlund och Agnes Lundin. 

Det är tränare Kalle Lång som har initierat ett lagkaptensteam istället för en lagkapten vilket kanske är det vanligaste. Vi har givetvis ställt frågan varför?

– Vi vill sprida kaptensansvaret på fler individer och på så sätt också kunna nyttja fler personers fantastiska egenskaper för att lyfta kollektivet på ett så bra sätt som möjligt.  Trion som vi har valt har varit ett gemensamt beslut i laget, berättar Kalle Lång. 

Och trion är alltså Frida Williamsson, Vilde Hansen Steinlund och nyförvärvet Agnes Lundin och så här säger huvudtränaren om sin kaptenstrio:
– Frida Williamsson är en kulturbärare som har varit med sedan vi började resan i division 2 och bidrar starkt till den unika sociala trivseln i gruppen. Frida leder laget genom sitt eget beteende men också genom att ta ansvar för lagets bästa.

– Vilde Bidrar alltid med energi och är en pådrivare som alltid ger sitt yttersta. Hon har stor rutin och vet vad som krävs för att nå framgång. Vilde har också modet att ställa krav och hålla spelare, ledare inom ramen för vad vi kommit överens om.

– Agnes Lundin har en stor teknisk/taktiskt kunskap om handboll. Hon kommer vara tränarens förlängda arm till laget hur vi vill spela och tar ett stort ansvar för att utveckla lagets, sitt eget och sina lagkamraters spel.

Och så här säger trion: 
– För min del känns detta steg som något nytänkande och positivt och att vara kapten är ett stort ansvar. Om någon i laget skulle beskriva min roll tror jag de hade sagt att jag är en ödmjuk person som gärna stöttar både på och utanför plan. Jag är inte den som hörs eller syns mest men hoppas att alla känner att jag alltid finns där, säger Frida Williamsson. 

Vilde Hansen Steinlund hoppas kunna bidra med sin energi och utstrålning med mycket driv.
– Jag är väl lite tvärtemot Frida, att jag syns och hörs. Så min roll i detta blir att bidra med attityd, att vara pådrivare och en energispridare för laget, säger Vilde.
 
– Som ny i laget inför denna säsong hade jag ingen förväntan om att få en roll i ett team av lagkaptener. Men det känns väldigt kul och tryggt att få göra det här tillsammans med Frida och Vilde, och jag hoppas kunna bidra med mina egenskaper på ett bra sätt, avslutar Agens Lundin.

Kaptensbindeln kommer bäras av Frida Williamsson under matcherna.

Läs vidare