Herrlaget går tuff match mot IFK Skövde

Premiären i Handbollsligan är avklarad och det är dags att ta sig an nästa uppgift för vårt herrlag: Bortamatch mot IFK Skövde ikväll klockan 19! Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand som först får ta oss igenom premiärmatchen mot AMO HK som slutade 30-30.

– Ja, det blev ju en rafflande match med högt tempo där lagen turades om att föra matchbilden. Jag tycker vi gör en stabil och klart godkänd premiärmatch men såklart med en lite sur eftersmak när vi inte lyckas avgöra matchen i slutskedet. Vi spelade med en stor vilja och klev in i matchen utan respekt, vilket jag tyckte var positivt och något vi ska ta med oss framåt. Det fanns såklart många spelmässiga saker som vi behöver förbättra framåt, både i försvar – och anfallsspelet. Det jobbar vi stenhårt på varje dag. 

En vecka sedan den matchen, hur har den senaste tiden sett ut för laget?
– Killarna fick först en ledig helg med egen återhämtningsträning och gym. Sen har vi jobbat med analys av matchen mot Amo, tränat vidare med fokus på fortsatt utveckling och till slut lagt fokus på förberedelse inför dagens match. Det ska hinnas med mycket under veckorna och jag tycker killarna har känts fokuserade och tränat på bra.

Ikväll möter ni IFK Skövde på bortaplan. Vi är många som minns bortasegern med 22-31 i december förra året. Sedan tog de revansch här hemma med 26-29. 

Vad tror du att vi ska ha för förväntningar på kvällens match?
– Att det kommer bli en välspelad match mellan två bra lag. Vi åker dit med positiva känslor från förra säsongen och kommer göra allt vad vi kan för att åka hem med en seger. Det här är såklart en av de tuffaste bortamatcherna på förhand men vi har en stor tro på oss själva och jag hoppas vi kan spela en smart match blandat med mycket energi och pondus.

De bortaslog Hammarby i premiären… 
– Precis, och innan det slog de ut Hammarby i Svenska Cupen efter en storseger i Eriksdalshallen. Skövde har inlett säsongen bra och är ett lag som jag tror kommer ta ytterligare steg denna säsong och göra bra resultat.

Vilka spelare behöver ni hålla extra koll på tycker du?
– Det finns många bra spelare med olika kvalitéer vilket gör Skövde svårspelade. Adam Ljungquist är en spelare som inlett säsongen mycket bra, en sevärd attackspelare som har framtiden för sig. 

Slutligen Mathias, hur ser det ut i truppen inför ikväll?
– Det är nästintill samma trupp förutom att Noah Boubli är spelklar.

1 Uros Tomic, MV
66 Phil Döhler, MV
3 Filip Psajd, V6
4 Noah Boubli, V6
6 Markus Viitkar, M6
7 Isak Larsson, M9
8 Hugo Sivertsson, H9
9 Dagur Kristjansson, H9
10 Albin Stenberg, M6
13 Olafur Gudmundsson, V9
18 Fredrik Hellgren, M9
21 Linus Andersson, H6
22 Karl Jönsson, H6
23 William Eriksson, M9
25 Thorgils Baldursson, M6
94 Tobias Nordahl V9

Axel Söderqvist och Noah Martinsson saknas på grund av skada.

DU SER MATCHEN PÅ TIMEOUT SPORTSBAR I LYCKEBY! BOKA BORD PÅ 0455-10777!

Läs vidare