Ny spännande match för herrarna!

Det är tätt mellan herrlagets matcher just nu och ikväll åker laget till Malmö för match mot HK Malmö. HFK är obesegrat efter fredagens vinst mot IFK Skövde på bortaplan med 21-28. Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare inför kvällens match!

Mathias, ni släppte bara in 21 bollar mot ett IFK Skövde som sett väldigt starka ut i flera matcher inför ert möte. Vad hände i fredags egentligen?
– Vi fick till en väldigt bra matchbild och spelade ett mycket fysiskt och bra försvarsspel. Tack vare vårt disciplinerade anfallsspel och bra hemjobb så fick vi Skövde till mycket uppställt anfallsspel och där var vi väldigt bra. Matchen blev väldigt lik förra säsongens bortamatch och jag är supernöjd med killarnas prestation.

DU VET VÄL OM ATT DU KAN KÖPA 50/50-LOTTER ÄVEN VID BORTAMATCHER? KLICKA HÄR!

Det känns onekligen som att ni har en go känsla i laget just nu?
– Det tycker jag att vi nästan alltid har, det är en väldigt trygg och fin grupp vi har fått ihop. Men självklart ger segern mot Skövde en extra boost för självförtroendet, nu gäller det bara att fortsätta sätta fokus på att göra bra saker hela tiden och ständigt utvecklas. En seger gör inte en hel säsong.

Är det någon spelare som du vill lyfta fram lite extra?
– Det positiva i denna match är att vi sprider ut situationerna i anfallsspelet på ett bra sätt och många spelare får vara inblandade och göra bra saker. Så jag tycker att det är kollektivet som avgör denna match till vår fördel. 

Ny bortamatch, ganska tätt inpå, hur har ni laddat upp inför kvällens match mot HK Malmö?
– Vi har försökt ta hand om kropparna på bästa sätt och balansera belastningen för att vara på topp igen nu mot Malmö. Som vanligt har vi lagt tid och fokus på analys av matchen mot Skövde och efter det börjat lägga över all fokus på kvällens match. 

Vad kommer bli den stora utmaningen ikväll tror du?
– Stora utmaningen kommer vara att vi möter ett väldigt bra handbollslag som vi förra säsongen hade svårt för. Spelare som Truls Grøtta, Tim Hilding, Hugo Stuivers och Rasmus Thorbjörnsson håller mycket hög kvalité och kommer vara tuffa att få stopp på, lägg även till målvakten Karl Zetterlund som inlett säsongen lysande så blir det tydligt att Malmö blir en tuff nöt att knäcka. Det kommer krävas en otrolig arbetsinsats och disciplin även i denna match om vi ska ha en chans att få med oss poäng.

Slutligen, hur ser det ut i truppen inför ikväll ?

1. Uros Tomic, MV
2. William Svahn, M6
3. Filip Psajd, V6
4. Noah Boubli, V6
6. Markus Viitkar, M6
7. Isak Larsson, M9
8. Hugo Sivertsson, H9
10. Albin Stenberg, M6
13. Olafur Gudmundsson, V9
18. Fredrik Hellgren, M9
21. Linus Andersson, H6
22. Karl Jönsson, H6
35. Sigge Ryberg, H9
66. Phil Döhler, MV
73. Noah Martinsson, V6
94. Tobias Nordahl, V9

Saknas gör Thorgils Baldursson (skada), Axel Söderqvist (skada), Dagur Kristjansson (sjuk) och William Eriksson (sjuk)

DU SER KVÄLLENS MATCH PÅ TIMEOUT I LYCKEBY – BOKA PÅ 0455-77700!

Läs vidare