Tuff bortamatch mot GUIF väntar herrlaget

Herrlaget sitter i detta nu på bussen till Eskilstuna där laget går en tuff bortamatch mot Eskilstuna GUIF i eftermiddag. Vi har, som vanligt, tagit ett kort snack med vår huvudtränare som först får sammanfatta segermatchen mot IFK Kristianstad!

Mathias, vi får väl säga att det där var en skräll även om killarna tidigare har visat  att de kan slå i princip vilket lag som helst.

– Ja, det var en rejäl skräll skulle jag vilja säga. Kristianstad kom med bra form och stod som klara favoriter inför matchen. Jag tycker vi gör en riktigt fin insats och får matchbilden precis dit vi vill, väldigt starkt att vi inte heller bjuder in Kristianstad i matchen när dom försöker koppla på och ändra en del saker. Som vanligt är det vårt försvar och målvaktsspel som sticker ut extra mycket, där har vi gjort bra insatser hela säsongen. Statistiken visar att det var en väldigt jämn match förutom att vi har några fler räddningar än vad Kristianstad hade. 

På grund av bortfall i truppen så fick du ändra om lite i din ursprungliga plan, berätta, vilka förändringar behövde du göra?

– Jag skulle nog inte säga att det blev en så stor ändring i själva planen för matchen, nästan alla bortfall visste vi om innan vår sista träning så där kunde vi jobba med matchplanen och förbereda oss. Däremot ändras det mycket i rollerna när det sker bortfall. Markus Viitkar fick ta Nordahls roll i försvarsspelet och gjorde det på ett fantastiskt sätt. Axel Söderqvist, Albin Stenberg och William Svahn användes då till vänster om Viitkar för första gången och jag är jättenöjd med alla tre. Jag är väldigt nöjd med hur vi anpassar oss till de nya uppgifterna och alla kliver verkligen ut och tror på det fullt ut.           

Direkt efter matchen i onsdags kväll gick du hem för att börja förberedelserna inför dagens match. Man är ju lite nyfiken på hur du inleder ett sådant jobb…

– Jag inleder nästan alltid förberedelserna för kommande match med att göra en ordentlig analys av vår senaste match, jag vill få en bra koll på vad vi själva behöver förbättra inför kommande match. Onsdag kväll var extra härlig, att komma hem och klippa (ta ut klipp från matchen) en segermatch är alltid roligt. Torsdag och fredag gick sedan åt att analysera och ta fram klipp på Guif inför vår första videogenomgång i fredags. Det handlar om att få en bra överblick hur Guif vill spela handboll och sätta en plan som vi tror passar inför matchen. Ett intensivt och roligt arbete hela vägen.

Vad ser du för utmaningar med Eskilstunas spel, och spelare?

– Jag ser många utmaningar. Framförallt tycker jag att deras försvarsspel har sett väldigt spännande ut där de jobbar oerhört intensivt och är väldigt aktiva, det kommer bli en stor utmaning för oss att få till ett bra anfallsspel samt göra mål på våra lägen mot en riktigt bra Marko Roganovic i mål. Guif har många unga spännande spelare på niometer med fina spetsegenskaper som också kommer bli viktigt för oss att få stopp på, lägg till en riktigt fin uppsättning på M6 och kanterna så förstår man att det kommer finnas många utmaningar för oss i dagens match. Vinster på bortaplan i denna serie får vi se som bonuspoäng och det kommer bli en väldigt tuff uppgift idag, jag hoppas alla förstår det och kliver in med rätt mentalitet i matchen. 

Dagens spelartrupp. 

1. Uros Tomic, MV
2. William Svahn, M6
3. Filip Psajd, V6
5. Axel Söderqvist, V9
6. Markus Viitkar, M6
7. Isak Larsson, M9
8. Hugo Sivertsson, H9
9. Dagur Kristjansson, H9
10. Albin Stenberg, M6
13. Olafur Gudmundsson, V9
18. Fredrik Hellgren, M9
21. Linus Andersson, H6
22. Karl Jönsson, H6
66. Phil Döhler, MV
73. Noah Martinsson, V6
94. Tobias Nordahl, V9

Thorgils Baldursson och Sigge Ryberg är ej uttagningsbara. 

Dela med dig: