Tuff bortamatch väntar för damerna

Vårt damlag spelar under lördagseftermiddagen sin fjärde match i serien och jagar de första poängen. Väntar gör Alingsås på bortaplan och det är en riktigt tuff uppgift. Matchstart 16:00!

Vi tog ett snack med huvudtränare Kalle Lång.

Kalle, det har varit en tuff inledning av allsvenskan och skadeläget ser lite bekymmersamt ut. Berätta lite om inledningen och läget i truppen. 
-Det är klart att vi haft en hel del saker som gått emot oss inledningsvis. Vi har förlorat två jämna matcher där vi spelat tillräckligt bra för att ha möjligheten att ta poäng. Samtidigt har vi haft ganska mycket oflyt med skador, och det ändrar givetvis förutsättningar för oss där vi nu behöver tid att hitta nya uppställningar och få dem att fungera tillsammans på ett bra sätt. Samtidigt så är det saker som ligger utanför vad vi kan påverka och det handlar om att faktiskt fokusera på vår process att hela tiden utvecklas som lag, kollektivt och individuellt samt vår egen prestation på match och träning.  
Men det är även viktigt att se möjligheterna. För varje motgång är en möjlighet att lära sig något. Varje motgång är en möjlighet att knyta näven och komma igen lite starkare, lite mer beslutsam. Det öppnar också upp nya möjligheter för spelare att visa upp sig och bidra med sina kvalitéer.  

Dags för match igen. Ni ska till Alingsås och möta laget som ni kryssade mot i cupen tidigare under säsongen. Vad tror du om matchen? 
– Alingsås borta är en tuff uppgift för alla lag inklusive oss. Det är ett lag med väldigt mycket kompetens både på planen och på bänken. Individuellt skickliga på nio meter och ett starkt aggressivt försvarsspel. Vi tog ett steg i rätt riktning senaste mot Tyresö där vi spelade bra både i uppställt försvar och anfall. Det gäller att bygga vidare på den insatsen samtidigt som vi också blir lite bättre i de övriga faserna i spelet.  

När ni mötte Alingsås i cupen kändes det som en jämn match och den slutade ju med ett likaresultat. De har inlett serien med två vinster och två förluster. Vad behöver ni göra för att vinna? 
– Först och främst att det kommer bli en väldigt rolig match och utmaning för oss. Alingsås siktar högt har en väldigt hög högsta nivå som när man körde över Boden för någon vecka sedan.  Det kommer bli en tuff matchbild med mycket fysisk handboll och det är viktigt att vi står upp bra i det spelet.  
 
Hur ser det ut i truppen? Du har ju med dig ett nyförvärv, berätta. 
– Vi saknar ju sedan tidigare ett antal spelare, men det positiva är att Cindy Darrell gör debut för oss, vilket vi är väldigt glada för. En spelare som kommer bidra med fart, aggressivitet och attityd. Så det ska bli spännande att följa. 

Matchen visas via Handboll Play: https://handbollplay.se/ahk-damer/games/g/zuz24ay9

Dela med dig: