Hallå där från Kanada!

18-åriga Alfred Danielsson, som spelar i HFK:s herrjuniorer, har precis kommit hem från ett riktigt häftigt äventyr i Kanada. Men vad gjorde han där egentligen?

Alfred, du har tillbringat de senaste två veckorna i Kanada, berätta vad har du gjort där?
– Jag har varit på landslagsläger för Kanadas U18-lag. Det har varit en träningshelg i Montréal och en i Drummondville. Det har varit tio handbollsträningar och lite annat där emellan som teori och teambuilding. Min mamma kommer från Kanada så jag har både kanadensiskt och svenskt medborgarskap och det är tack vare det som jag har fått denna chans.

Vad har varit den största skillnaden mellan träningarna hemma i Sverige och de i Kanada tycker du?
– Den största skillnaden är nog att allt är på franska och att vi inte får använda klister i vissa hallar. Annars är övningarna och strukturen på träningar ungefär som i Sverige. I matchsituationer är de mycket mer individuella så man får inte alltid den hjälp man förväntar sig kanske. Sedan är det lite skillnad på nivån mellan spelarna, men jag tycker ändå att det kompenseras av att alla spelare är extremt atletiska.

Vad händer nu? När får du reda på om du blivit uttagen i själva truppen?
– Truppen blir slutgiltig efter ett träningsläger i september/oktober. Jag tror att jag har goda chanser att komma med i truppen.

Om du blir uttagen, ska du spela VM-kval i Mexico City i November. Försök beskriva hur det skulle kännas att få representera ditt ”andra hemland” i en sådan stor turnering?

– Att få representera Kanada på landslagsnivå i ett UVM-kval är nog en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Jag skulle vara oerhört stolt och tacksam över möjligheten att spela för ett land som betyder så mycket för mig. Det skulle vara en fantastisk upplevelse – både på och utanför planen.

Stort lycka till Alfred!

Läs vidare