Mathias Ekstrand har tilldelats Guldpipan!

Elitdomarföreningen i handboll delar årligen ut utmärkelsen Guldpipan till en dam- och herrspelare och en ledare/tränare. Årets Guldpipa har tilldelats herrlagets huvudtränare Mathias Ekstrand som, i fredags, fick ta emot utmärkelsen inför matchen mot Amo HK.

För att få Guldpipan ska man under säsongen ha varit ett föredöme i sitt uppträdande både på och utanför handbollsplanen. Bland annat genom skapa en bra atmosfär på planen och förutsättningar för ett bra samarbete med domarna under match. 

Stort grattis, Mathias, hur känns det här?
– Tusen tack. Det känns verkligen som ett fint bevis för den respekt, ödmjukhet  och förståelse jag alltid försöker visa domarna. Självklart kan även jag brusa upp ibland och visa vad jag känner och tycker men med en bra dialog, där båda parter respekteras, brukar jag alltid lugna ner mig, säger Mathias Ekstrand. 

Du har ju själv varit domare, hur mycket spelar det in i ditt sätt att förstå domarnas roll?
– Det är självklart att det påverkar. Jag bär med mig respekten för yrket sedan lång tid tillbaka, det sitter lite i ryggmärgen. 

HF Karlskronas klubbchef Olof Ljungberg menar att det är en viktig utmärkelse som vår huvudtränare har fått:
– Vi är stolta över att ha en tränare som visar sportmanship även i relation till domarna. Det sänder bra signaler till hela vår verksamhet att man som tränare ska behandla domarna på ett bra sätt, oavsett nivå. Utan domare, inga matcher, säger Olof Ljungberg. 

Läs vidare