Mittnia förstärker HFK dam!

HF Karlskrona har gjort klart med 22-åriga mittnian Cindy Darrell. Darrell kommer spela med HFK säsongen ut. 

Cindy har varit med och tränat med laget sedan i somras men är sedan förra veckan spelklar för HF Karlskrona. Cindy Darells moderklubb är Baltichov IK. Som junior tog hon JSM-guld med Sävehofs IK för att gå vidare till BK Heid och spelade senast i Kroppskultur. Hon har dessutom en karriär bakom sig som friidrottare. 

En spännande värvning som vår huvudtränare Kalle Lång ser fram emot att följa!
– Det ska bli spännande att följa Cindys utveckling under säsongen. En härlig och positiv tjej som passar väldigt bra in i gruppen. Hon bidrar med fysik, fart och är duktigt i spel en mot en. Med bakgrunden att hon varit borta från spel under en längre tid så kommer hon växa successivt under säsongen, säger Kalle Lång. 

Så här säger nyförvärvet själv om vad hon hoppas kunna tillföra laget. 
– Jag ser mig själv som en orädd, snabb och explosiv spelare och jag hoppas kunna bidra till ett aggressivt försvarsspel, mycket fart och kämparglöd, säger Cindy Darell.

 Det var i förra veckan som beslutet togs att försöka få Cindy spelklar för HFK.
– Jag vill tacka Kroppskultur för en smidig och bra hantering i samband med övergången, där båda parter har sett till spelarens bästa, säger HF Karlskronas klubbchef Olof Ljungberg. 

Vårt damlag spelar en viktig och spännande bortamatch mot HK Malmö i morgon lördag den 19 oktober klockan 14! Du ser matchen här:

Dela med dig: