Ola Lindgren klar som assisterande tränare

Idag kan HF Karlskrona glädjande meddela att Ola Lindgren är klar som assisterande tränare till Mathias Ekstrand. Kontraktet är skrivet över säsongen 24-25.

Ola Lindgren anslöt till HFK vintern 2022 och har sedan dess fungerat som mentor och tränarcoach till Mathias Ekstrand. En roll som passat både Ola och Mathias väldigt bra. När Peter Iverfeldt klev av rollen som assisterande tränare fanns ett hål att fylla.

– Peter valde att kliva av efter förra säsongen och vårt huvudspår var att ha Ola kvar i laget, men i en annan roll, vilket vi nu har klart. Ola besitter en gedigen handbollskompetens och har erfarenhet av de flesta situationer och därtill har han och Mathias ett bra samarbete sedan tidigare. Sammantaget är vi väldigt nöjda att Ola fortsätter hos oss, säger Tobias Karlsson, sportchef i HF Karlskrona.

Tiden Ola Lindgren haft i HFK förändras till en roll ännu närmre spelarna än tidigare.

– Jag och Mathias har ett bra samarbete som vi byggt upp över snart två år. Vi fortsätter på den vägen, även om jag kanske blir lite mer aktiv nu än hur det har sett ut tidigare. Jag trivs bra med både Mathias, laget och hela föreningen. Vi har något bra på gång och HF Karlskrona är en förening som arbetar metodiskt med långsiktig utveckling, vilket jag tror är ett framgångsrecept över tid. Det känns mycket bra att fortsätta vara en del av HFK, säger Ola Lindgren.

Läs vidare