”OV kommer spela med mycket fysik”

Vårt herrlag är på väg till Helsingborg för bortamatch mot OV Helsingborg ikväll! Vi har, som vanligt, tagit ett kort snack med vår huvudtränare som ser fram emot en tuff drabbning i Helsingborg!

Ikväll möter ni OV Helsingborg som ni inte har mött sedan den där kvällen i april 2023 då HFK blev klart för Handbollsligan genom seger i en femte avgörande match. Det är så klart ett helt annat lag som ställs på banan mot er ikväll men hur har era förberedelser sett ut inför kvällen?
– Killarna fick en ledig helg med egen träning efter fredagens seger mot Skånela. Efter det har vi haft våra vanliga taktiska träningar med fokus på att sätta en bra matchplan inför kvällen viktiga match. Det har varit en bra start på säsongen och det är en fin harmoni i gruppen, nu blir det viktigt att fortsätta utvecklas och förbättra våra prestationer hela tiden. Det kommer behövas i kvällens tuffa match. 

Det går inte att komma undan det faktum att OV:s tränare Toni Johansson är din kollega i U-landslaget för 18-åringar. Ni känner varandra väl och kan varandras handbollstänk. Hur funkar det, pratar ni med varandra inför sådana här matcher? 
– Nej det blir inte något prat om matchen direkt, vi pratar i sådana fall om andra saker och våra andra uppdrag som vi har. Det är alltid kul att kunna ses innan matchen och prata lite grann, det är inte ofta vi har möjlighet att ses annars. 

 OV, förlorade stort i Skånederbyt mot HK Malmö i lördags och det kommer vara ett revanschsuget hemmalag som tar emot HFK ikväll. Vad tror du att det kommer bli för matchbild? 
– Jag tror att det kommer bli en jämn match mellan två lag som försöker vara noggranna och disciplinerade i sitt anfallsspel, det laget som lyckas bäst med det tror jag kommer vinna matchen. Jag räknar med ett laddat Helsingborg som kommer försöka spela med mycket fysik och hårt arbete i försvarsspelet. 

Vad kommer bli avgörande i kvällens drabbning tror du och vilka spelare i OV behöver ni ha lite extra koll på?
– För oss kommer det som vanligt bli viktigt att vi får till ett tufft försvarsspel med mycket dueller och intensivt arbete. Helsingborg har många skickliga anfallsspelare som också har olika spetsegenskaper vilket innebär att vi måste vara vaksamma och förberedda. Deras nya mittsexa Daniel Astrup har varit väldigt bra i inledningen, det är såklart en spelare vi behöver ha extra koll på. 

Kvällens trupp:
1. Uros Tomic, MV
3. Filip Psajd, V6
5. Axel Söderqvist, V9
6. Markus Viitkar, M6
7. Isak Larsson, M9
8. Hugo Sivertsson, H9
9. Dagur Kristjansson, H9
10. Albin Stenberg, M6
13. Olafur Gudmundsson, V9
18. Fredrik Hellgren, M9
21. Linus Andersson, H6
22. Karl Jönsson, H6
23. William Eriksson, M9
66. Phil Döhler, MV
73. Noah Martinsson, V6
94. Tobias Nordahl, V9

Thorgils Baldursson, Sigge Ryberg, William Eskengren Svahn är ej uttagningsbara. 

Dela med dig:

Fler nyheter