Skånela hemma – chans på tredje raka

I kväll väntar match för herrlaget i Handbollsligan när nykomlingen Skånela kommer på besök. Skånela jagar sina första poäng och vårt lag jagar sin tredje raka seger. Det är ett taggat men ödmjukt gäng, som vet att det krävs ännu en riktigt stark insats för att ta två poäng.

Vi tog som vanligt ett snack med huvudtränare Mathias Ekstrand.

Först seger hemma mot Kristianstad och nu senast borta mot GUIF. Vad gör er så bra just nu?
– Jag tycker faktiskt inte vi gör en så speciellt bra match uppe i Eskilstuna. Det är många saker som vi pratat om och som är viktiga för oss som jag inte riktigt tycker vi lyckas med, bland annat tuffheten i försvarsspelet och vårt eget kontringsspel. Däremot spelar vi återigen ett väldigt disciplinerat anfallsspel och kliver ur matchen med fyra (!) tekniska fel vilket är väldigt bra såklart, så det kanske är svaret på frågan vad som fungerar så bra just nu. Jag tycker också att vi har uppträtt på ett lugnt och förtroendeingivande sätt, det är jag mycket nöjd över.

Det blev lite svettigt ett tag i andra halvlek mot GUIF, annars hade ni bra koll på dem?
– Det är vi som för stora delar av matchen och känns som det bättre laget för dagen. Framförallt löste vi upp deras försvarsspel på ett bra sätt i första halvlek. Andra halvlek blir mycket jämnare och vi tar många felbeslut både i anfall och försvar vilket leder till att Guif jobbar sig ikapp snabbt. Matchen står verkligen och väger i slutet när vi spelar med både en och två utvisade men lyckas spela klokt och ta fram fina individuella prestationer som avgör matchen till vår fördel. Två väldigt sköna poäng.

Nu väntar en helt annan match, en match mot nykomlingen på noll poäng. En match där ni förväntas föra matchen på ett annat sätt. Hur förbereder man sig för det?
– Vi förväntar oss aldrig att vi bara ska gå ut och vinna en match, vi vet att det krävs hårt arbete. Vi tror på oss själva och arbetar hårt för att vinna alla matcher vi spelar, den här matchen är inget undantag. Vi har haft många tuffa matcher mot Skånela genom mina år här, den historiken tror jag har betydelse och jag räknar med en jämn och tuff match som kommer avgöras sent. Vi har såklart pratat om just det och att ingen ska förvänta sig en annan matchbild än 60 minuter hård kamp om viktiga poäng. 

Kvällens trupp:
1. Uros Tomic, MV
2. William Svahn, M6
3. Filip Psajd, V6
5. Axel Söderqvist, V9
6. Markus Viitkar, M6
7. Isak Larsson, M9
8. Hugo Sivertsson, H9
9. Dagur Kristjansson, H9
10. Albin Stenberg, M6
13. Olafur Gudmundsson, V9
18. Fredrik Hellgren, M9
21. Linus Andersson, H6
22. Karl Jönsson, H6
66. Phil Döhler, MV
73. Noah Martinsson, V6
94. Tobias Nordahl, V9

Thorgils Baldursson och Sigge Ryberg är ej uttagningsbara. 

BILJETTER: https://www.nortic.se/ticket/show/245235

DIGITAL 50/50-LOTT: https://clubs.clubmate.se/hfkarlskrona/?onSite=true

Dela med dig: