Ung niometare klar för HFK

Luka Sotra från Vassunda IF är klar för klubben och Luka ansluter på ett treårskontrakt. Det är en ung och lovande högerhänt niometare som är född i Stockholm, uppvuxen i Knivsta och skolad i Vassunda IF.

Han har gått NIU handboll på Arlandagymnasiet och bland annat haft Jimmy Karlsson och Dagge Lundin som instruktörer.

Luka har varit och provtränat i Karlskrona vid flera tillfällen och nu går flyttlasset till Karlskrona för den 19-årige killen.

 – Vi är glada att vi lyckades lösa en helhetssituation för Luka. Han kommer att finnas med i A-truppen till viss del och i U-laget resterande del. Vi ser framför oss att han spelar matcher i division 2 men finns så klart tillgänglig om det behövs i vårt a-lag, säger Mathias Ekstrand, huvudtränare HF Karlskronas herrlag.

För Luka har Karlskrona varit hans huvudspår och därför har han väntat tills helhetssituation med jobb och bostad löst sig. Det fanns andra alternativ men känslan för HFK fanns där direkt.

– Jag ser verkligen fram emot att tillhöra HF Karlskrona. Det känns som ett riktigt bra steg för mig för att kunna utvecklas som handbollsspelare. Klubben erbjuder en fantastisk utvecklingsmiljö för mig som ung spelare och det känns mycket bra att nu ha det klart, säger Luka Sotra.

Dela med dig: