”Vi tar steg framåt”

I eftermiddag väntar HK Malmö för våra damer som fortfarande jagar sina första poäng i allsvenskan. Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Kalle Lång. Som först får berätta lite om bortamatchen mot Alingsås för en vecka sedan. 

Kalle, det ville sig inte riktigt i Alingsås, för de som inte såg matchen, vill du berätta lite kort om den? 
– Det var en tuff och jämn batalj där vi tyvärr hamnade lite för långt efter under matchens första 15 minuter där vi låg under med 9-2. Efter det visar vi en otrolig moral och kämparinsats och kommer tillbaka, matchen står och väger vid 22-20 där vi har lite oflyt och missar några bra lägen samtidigt som vi drabbats av ett par utvisningar direkt efter varandra. Men återigen så tar vi små steg framåt i den här matchen och det skall vi ta med oss framöver.  

Ny match i eftermiddag mot HK Malmö som också är nykomlingar och som ni ju mötte förra säsongen. Hur har ni förberett er i veckan?
– I vanlig ordning försöker vi förbereda oss på bästa sätt både när det gäller taktik, fysisk och det mentala för att maximera våra chanser att prestera på topp på lördag. Just nu är vår största utmaning dels att vi saknar väldigt många spelare på grund av skador, och dels stänga ute de oljud som alltid dyker upp när man har en negativ trend resultatmässigt.  

Vi tillsammans, spelare och ledare vet att det finns väldigt mycket kompetens i laget och det här är en fantastisk grupp tjejer som alltid vill bli lite bättre. Vi behöver acceptera de nya förutsättningar vi har och sedan handlar det om att gå ut göra det bästa vi kan i 60 minuter, tro på sig själv och sin omgivning.  

Malmö, jagar precis som HFK sina första poäng, hur ser du på era chanser att ta hem poängen till Karlskrona?
– När domaren blåser i pipan så kommer både lagen vara extremt taggade på att ta poäng. Vi känner till varandra mycket väl, även om båda lagen haft stor omsättning på spelare inför den här säsongen. Det kommer handla om vilka som kan utföra sin gameplan bäst och våga släppa på handbromsen och spela ut sitt fulla register.  

Vad skulle du säga behöver fungera i ert spel för att lyckas besegra Malmö 
– För att vinna i allsvenskan krävs en bra prestation i samtliga delar i spelet. Vi har i tidigare matcher visat att vi stundtals kan spela bra försvarsspel, kontringsspel och anfallsspel. Utmaningen är att få dem att klicka samtidigt. Men ser man till ren prestation match för match så är vi inne i en positiv trend och den vill vi bygga vidare på.  

MATCHEN BÖRJAR KLOCKAN 14 OCH DU SER DEN HÄR!

Dela med dig: